Citygames

Ontdek de hotspots van Dordrecht op een actieve, speelse manier!

Elk team (5-8 personen) krijgt een tablet met GPS waarmee je de historische binnenstad van Dordt gaat verkennen in ongeveer 2 a 2,5 uur wandelen. De plattegrond gebruik je om verschillende opdrachten in de stad op te zoeken. Puzzels, quizvragen, foto- muziek- en teamopdrachten verschijnen vanzelf in beeld als je op de juiste locatie staat. Welk team maakt de meest creatieve foto’s? En wie lost het snelst alle raadsels op? Je verdient punten waarmee je stijgt in ranking. Houd tijdens het spel de ranking goed in de gaten, want andere teams zitten je op de hielen. Voorkom dat je wordt ingehaald en gebruik verschillende gadgets om de andere teams te dwarsbomen. Het team met de meeste kennis en creativiteit gaat er vandoor met de winst!

Vanaf 10 personen: €25 p.p.
Vanaf 15 personen: €22,50 p.p.
Vanaf 20 personen: €20 p.p.

De overstroming

Voorkom jij de overstroming door goed samen te werken?!

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Duinen, dammen, dijken en andere waterkeringen zorgen ervoor dat Nederland niet overstroomt. Maar ondanks al deze maatregelen kan het tóch een keer misgaan. Zeker in Dordrecht, want Dordrecht ligt op een eiland. In deze citygame zet je alles op alles om een overstroming te voorkomen. Je verzamelt voorwerpen zoals emmers, vloedschotten en zandzakken waarmee je de stad kunt beschermen en speciale opdrachten kunt openen. In deze opdrachten kun je geld verdienen voor een dijk. En daar gaat het om, want het team dat uiteindelijk de grootste dijk kan bouwen wint. Houd de score van het andere team goed in de gaten, want je kunt ze dwarsbomen met verschillende gadgets. Tref jij met je team op tijd alle voorbereidingen en maatregelen om de overstroming te voorkomen?

Handelsspel

Een stukje geschiedenis op een unieke, speelse manier!

In deze citygame ga je met je team terug in de tijd. Terug naar de periode dat Dordrecht, de oudste stad van Holland, een handelsstad was. Door de gunstige ligging aan het water was Dordrecht een belangrijke stad voor het verhandelen van grondstoffen zoals hout, wijn, suiker en graan. In deze citygame probeer je met je team zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen. Je ontdekt leuke weetjes over de vroegere handel, de prachtige pakhuizen, de havens en nog veel meer. De score wordt bijgehouden in florijnen (de eerste gulden). Houd tijdens het spel goed in de gaten hoeveel florijnen het andere team heeft verzameld. Het team met de meeste florijnen wint en is de grootste handelaar van Dordrecht. Zorg er wél voor dat je op tijd terug bent bij het beginpunt, anders is je verdiende handel bedorven en niets meer waard!